Home » Historie Bikkelkamp

Historie Bikkelkamp

De jaren 50 t/m 85 in het rode en blauwe dorp. Aan de Mgr. Borretweg thans nr. 26 werd in de achterbouw van Jo en Riet Uyen, snoep, ijs, frisdrank, bier verkocht. Als er ijs op de ijsbaan aan de rijksweg lag was dat koek en sopie.

Op het huidige nr. 28. Verkochten Cor en Petra Schiks in hun winkel, wol, lingerie, kousen, sigaretten en dergelijke. Waar nu cafetaria de Boemerang is was toen Piet van Lier met een buurtwinkel, Vege en Spar. Verderop was supermark Zwiers en daarnaast bevond zich bakkerij de Snip van Louis en Riny Leurs.

Achteraan de Pater Berthierstraat stond buurthuis DNW waar veel werd georganiseerd. Later Verhuisde dit buurthuis naar de Westhoek. In vroeger tijd kwam Piep van Tuyn, altijd fluitend langs de deuren om schoenreparaties op te halen en Paul van Vliet, kwam de wijk door om tijdschriften te verkopen. Er werd voor en met elkaar gekookt door de Indonesische en Nederlandse buurtbewoners. De Indië herdenking heeft ook de nodige herinneringen weer wakker gemaakt.

Het bijzondere was dat drie familienamen een belegde boterham vormden, de families Wittebrood, Botter en Suiker. In de jaren 70 en 80 had GVV57 heel veel supporters, die ook in grote getale mee gingen naar de uitwedstrijden.

Dit is vergane glorie maar ik hoop dat de gezelligheid, samenhorigheid en activiteiten door ons wijkraad Grave West weer snel terugkeren in heel Grave West.